Als eerste wensen wij je namens het hele Trivision team een heel fijn, gezond en storingsvrij 2023.

Om het nieuwe jaar goed te beginnen hebben wij alvast wat goede voornemens op een rijtje gezet. Het opvolgen van deze goede voornemens zorgt ervoor dat de ICT omgeving zo storingsvrij mogelijk blijft… en is er tóch een storing, dan is het voornemen om nú eindelijk een goede back-up te maken geen overbodige!

Wachtwoord veranderen
Ons advies is altijd om minimaal één keer per jaar je wachtwoord te veranderen in een sterk wachtwoord. In de praktijk blijkt dat dit er niet vaak van komt, wat soms leidt tot onveilige situaties. Nu is hét moment om goed het nieuwe jaar te beginnen met een sterk, nieuw wachtwoord. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe je nu precies een sterk wachtwoord maakt, lees dan onze blog Wat is een sterk en veilig wachtwoord.

Check je abonnementen
Afgelopen jaar zijn er wellicht medewerkers bijgekomen en zullen er medewerkers zijn vertrokken. Wij merken dat we altijd wel aanvragen krijgen om nieuwe e-mailadressen of accounts aan te maken, maar in veel mindere mate het verzoek krijgen om deze af te sluiten of te verwijderen. Nu is het dé tijd om even kritisch te kijken naar welke gebruikers nog toegang hebben tot systemen of abonnementen. Meer tips lees je in onze blog Medewerker uit dienst? Vergeet de ICT omgeving niet!

Bescherm je ICT omgeving
Afgelopen jaar zijn er weer veel bedrijven het slachtoffer geworden van een virus- of een ransomware aanval. Niet alleen is dat heel vervelend voor de continuïteit van je bedrijf, het oplossen van dergelijke ‘ellende’ kost altijd veel tijd en in die tijd ligt het bedrijf stil. Daarnaast kan het ook veel schade opleveren. Het oplossen van het probleem zal geld kosten, maar ook het niet kunnen werken zal financiële schade opleveren.

Nu is voorkomen altijd beter dan genezen, daarom schreven wij in juli 2022 de blog Heb jij al een goede databeschermingsstrategie? waarin we uitleggen wat je kan doen om te voorkomen dat je een slachtoffer wordt van dergelijke aanvallen.

Maak goede back-ups
Mocht je dan toch geraakt worden door een virus- of ransomware aanval, dan is het altijd goed om een actuele back-up te hebben. Voor servers en werkstations hebben we onze ‘standaard’ backup-omgeving waar je per Gb ruimte kan reserveren voor de back-up. Inmiddels hebben we voor Office 365 een back-up per gebruiker licentie waarbij je voor een vast bedrag per maand, per gebruiker, alle bestanden uit SharePoint en OneDrive én de E-mail omgeving gebackupped kan worden. Eerder schreven we al over de noodzaak van een back-up van de Office 365 omgeving in onze blog Is een backup van Office 365 noodzakelijk?

Blijf up-to-date
Tenslotte voorkom je veel storingen door alle software op je werkstation netjes up-to-date te houden. Doe periodiek de Windows updates en vergeet ook niet te kijken naar de updates van de programma’s die je gebruikt. Mocht je bang zijn dat je dat gaat vergeten; abonneer je dan op onze digitale systeembeheerder TOM… hij zorgt ervoor dat je computer voorzien wordt van alle noodzakelijke updates! Hoe hij dat doet? Dat kan je lezen in onze blog Slim Ventje, die TOM

Meer info?
Dat kan! Bel ons op 010 – 246 92 40 dan ontvang je van ons de beste wensen voor het nieuwe jaar én natuurlijk meer informatie over de dienst van je keuze!