In onze vorige blog hadden we het al over TOM, onze bijzondere collega. TOM Antivirus beschermt op onvermoeibare wijze je computer en server tegen alles wat naar binnen wil, maar daar niet hoort te zijn. Maar TOM kan nog veel meer. TOM kan er ook voor zorgen dat een werkstation altijd up-to-date blijft door updates van Windows en third parties op een georganiseerde manier te downloaden en volgens een vast stramien te installeren. Intelligent ventje hè, die TOM?

Ellende voorkomen
Naast het beschermen tegen virussen is het up-to-date houden van je computer en server belangrijk om ‘ellende’ te voorkomen. Want updates worden gemaakt om een reden. Neem Windows, daarin worden foutjes en ‘zwakke plekken’ ontdekt. Als je de updates niet installeert, blijven die foutjes erin zitten. Daarmee wordt niet alleen het risico op virussen, malware en spyware steeds groter, maar gaan ook de prestaties steeds verder achteruit. Updates zijn belangrijk om te zorgen dat je besturingssysteem en software van derden, zoals bijvoorbeeld Chrome, Java of Shockwave, zo veilig en optimaal mogelijk blijven.

TOM’s way is the Trivision way
Toen TOM voor het eerst bij ons kwam, kon hij nog niet zo veel. Elke dinsdagavond zitten de Trivision-collega’s met TOM om de tafel om hem te leren hoe hij dingen oplost op een manier die Trivision-waardig is. Zo wordt TOM steeds beter in zijn werk en kan hij steeds meer dingen zelf oplossen. Mocht TOM toch iets niet voor elkaar krijgen, dan schakelt hij direct de Trivision-supportmedewerkers in die het probleem dan oplossen. En dat voor hetzelfde, vaste, maandelijkse tarief!

Updates draaien op een handig moment
Recent is er een grote Windows-update geweest, en we ervaren dat klanten die TOM niet hebben op een gegeven moment gaan bellen dat er iets niet optimaal meer werkt. Dan blijkt dat er een Windows-installatie staat te trappelen om te beginnen of al begonnen is, maar nog niet goed is afgerond. Dat verklaart een hoop van die klachten. Zodra de update netjes is afgerond, zijn de klachten vaak verholpen. TOM let erop dat de update zo snel mogelijk wordt geïnstalleerd, en op een handig moment. Dat kan de klant uiteraard zelf aangeven, maar standaard doet TOM dit op de door ons aangegeven tijden en volgens het script van Trivision. En, wat ook heel slim is aan TOM en zijn collega-TOMs: als er op één locatie meerdere TOMs aanwezig zijn, dan is er maar één die de update gaat downloaden en deze verspreidt de update over de rest. Dat scheelt een hoop internet-bandbreedte. TOM denkt ook aan alles…

TOM uitproberen?
Wil je wel eens zelf ervaren hoe slim TOM echt is? Dat kan! Bel ons op 010 – 246 92 40 en we regelen een vrijblijvende proefperiode van twee weken. In minder dan tien minuten zetten we op afstand TOM bij je in