In mei van dit jaar trad de AVG (ook wel de GDPR) in werking. Dat zal niemand zijn ontgaan. Mailboxen liepen over van gewijzigde voorwaarden, goedbedoelde adviezen en bangmakende waarschuwingen. Inmiddels is de ergste storm gaan liggen. Maar dat betekent niet dat je niet meer aan de AVG moet voldoen. Integendeel, de eerste boetes zijn uitgedeeld en de e-privacy verordening (EPV) is in de maak. Scherp blijven is dus belangrijk! 5 tips die je daarbij helpen.

1. Versleutel pdf’s met www.digitaalbriefpapier.nl

Wij krijgen veel vragen over het versturen van documenten. Als je per ongeluk een document naar een verkeerde ontvanger stuurt, is er immers al sprake van een datalek. Wij adviseren dan ook om deze documenten als beveiligde PDF te versturen. Zeker als het gaat om jaarrekeningen en salarisstrookjes, maar ook zaken als netwerktekeningen wil je niet op het verkeerde bureau. Fabreasy heeft daar hele nette software voor gemaakt. Je kunt er véél meer mee dan alleen versleutelen, kijk maar op: www.digitaalbriefpapier.nl. Hoe Fabreasy PDF Creator je precies helpt bij het voldoen aan de AVG lees je in deze post. Wij zijn in ieder geval om.

2. Gebruik two-factor-authenticatie

Nu wachtwoorden steeds vaker worden gestolen, raden wij iedereen aan om – waar dat mogelijk is – van two-factor-authenticatie gebruik te maken. Dat wil zeggen dat als je inlogt op een systeem je een extra code moeten ingeven die gegeneerd wordt door bijvoorbeeld je telefoon. Zonder deze code kan je niet inloggen. En de code wisselt iedere minuut, dus extra veilig!

3. Maak kennis met TOM

TOM is onze digitale collega. Hij beschermt je niet alleen tegen alles wat ongevraagd je computer of server binnen wil, hij zorgt er ook voor dat je werkstation altijd van de laatste updates van Windows en je andere software is voorzien. Slim ventje, onze TOM.

4. Gebruik Nomadesk als cloud-sharing-dienst

Steeds meer mensen werken in de cloud. Logisch. Maar dat brengt wel risico’s met zich mee. Met Nomadesk zijn je bestanden veilig. Je kunt je gegevens delen met bepaalde restricties. Zo voorkom je dat een onbekende bij je gegevens kan of dat iemand per ongeluk je bestand verwijderd. Computer gestolen? Met TheftGuard kun je zorgen dat niemand bij je gegevens kan. En doordat je gegevens in een datacenter in Europa staan, vallen ze ook onder de Europese rechtspraak.

5. Send your secret

Natuurlijk deel je geen wachtwoorden, creditcardgegevens of andere gevoelige data met derden. Maar heel soms… moet je een geheimpje versturen. Doe dat nooit per e-mail. Voor je het weet gaat de verkeerde persoon ermee aan de haal. Met www.sendyoursecret.today kun je dit soort data veilig versturen, via een beveiligde link, die slechts eenmalig gebruikt kan worden en daarna wordt vernietigd. Binnenkort ook te gebruiken via de vernieuwde website van Trivision.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om je data veilig te houden? Neem vrijblijvend contact met ons op via 010 – 246 92 40 of mail naar info@trivision.nl.