Een antivirusprogramma. De beschermengel van je computer en de uitsmijter die je netwerk beschermt. Maar soms ook een blok aan je been. Staan je instellingen op ‘supersafe’, dan krijg je om de haverklap een melding waarvan je óf niet weet wat je ermee moet óf doodzenuwachtig van wordt.

Maar staan je instellingen wat soepeler ingesteld, dan mis je misschien belangrijke zaken en is de schade al aangericht voor je er erg in hebt. Een mogelijke ramp voor je bedrijf, en met de aankomende GDPR kan het je ook nog eens een boete opleveren. Bovendien doet de virusscanner standaard een quick-scan, maar moet je er zelf aan denken een wekelijkse volledige scan te doen. Alsof je niets anders aan je hoofd hebt.

TOM: onze meest bijzondere collega
Daarom hebben wij al een tijdje een bijzondere collega ’in dienst’: TOM. Natuurlijk zijn wij bij Trivision een enorm energiek stel, maar TOM is werkelijk onvermoeibaar. Hij houdt 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar honderden computers en servers in de gaten. TOM is een klein stukje software dat we kunnen installeren op alle servers en werkstations die we beheren. Hij houdt van alles in de gaten, maar één van de dingen die TOM kan, is je alle stress rondom mogelijke virusbesmettingen uit handen nemen.

Een zorg minder
TOM Antivirus is wezenlijk anders dan andere antivirusoplossingen. Bij veruit de meeste oplossingen wordt de gebruiker geïnformeerd dat er een virus binnenkomt, en moet hij of zij vervolgens zelf actie gaan ondernemen. Bij TOM is dat anders! TOM houdt onze supportafdeling automatisch op de hoogte van alle werkstations in zijn beheer, de hele dag. Is de wekelijkse scan gedraaid, krijgt de antivirus de laatste versie virusdefinities, is de virusscanner nog wel actief en is er een virus gedetecteerd? TOM’s aandacht verslapt nooit, en als hij iets ziet dat niet in de haak is, maakt hij een ticket aan in ons systeem en zet hij ons aan het werk. TOM zorgt dat jouw bedrijf niet meer afhankelijk is van de gebruikers als het gaat om het up-to-date houden van je antivirussoftware en het juist omgaan met meldingen van verdachte activiteit. Dat voorkomt ellende met virussen en dat is voor jou als ondernemer in ieder geval één zorg minder.

TOM communiceert direct met de computer en slaat de gebruiker over
Voordat TOM in ons leven was, hadden we regelmatig relaties met virusmeldingen. In bijna alle gevallen waren die terug te leiden tot gebruikers. Daar zit natuurlijk geen kwade wil in: we hebben het allemaal druk, en de deadlines vliegen ons om de oren. Dan is het best logisch dat als je al ziet dat er iets met de antivirussoftware is, je dat ‘even’ uitstelt. Maar ‘even’ is voor je het weet een week, en op een goede dag is je computer besmet en is de ellende niet te overzien. TOM valt de gebruiker in dit hele proces niet meer lastig, maar communiceert gewoon elk kwartier direct met de computer. Niet zo gezellig, wel heel efficiënt.

TOM uitproberen?
Als je je echt geen zorgen meer wil maken over virussen, is het een aanrader om TOM het werk te laten doen. Wij kijken over zijn schouder mee. Mocht je TOM twee weken willen uitproberen? Dat kan! Bel ons op 010 – 246 92 40 en we regelen het. In minder dan tien minuten zetten we – op afstand – TOM bij je in. Daarna hoor je ons niet meer. Tenzij TOM een virus of een mogelijk risico op een virus ontdekt waar hij ons bij nodig heeft. Dan hangen we direct bij je aan de lijn!