Binnenkort toe aan een andere computer of laptop?! Dan heb je bij Trivision de keuze voor een nieuw of refurbished apparaat. Koop je een nieuwe computer, dan weet iedereen precies wat je geleverd krijgt, maar wat is nu eigenlijk een refurbished apparaat en waarom is dat goed voor het milieu?

Refurbished apparaten zijn al eens gebruikt en hebben soms een krasje, maar voldoen wat betreft specificaties nog uitstekend voor kantoorwerkzaamheden. Onze refurbished hardware bevat áltijd een i5 processor, minimaal 8Gb geheugen en een SSD. Voordat een refurbished computer bij je onder het bureau wordt geplaatst, wordt deze eerst zorgvuldig getest en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Bij een laptop wordt bijvoorbeeld altijd het toetsenbord vervangen en bij een computer de interne schijf. Vervolgens wordt het apparaat grondig gereinigd en voorzien van een schone software-installatie zodat er op geen enkele wijze meer een spoor terug te vinden is van de vorige eigenaar.

Voordelig groen ondernemen

Het aanschaffen van een refurbished laptop of computer heeft een aantal voordelen. Als eerste is het vriendelijk voor het milieu. Op deze manier zorgen we er namelijk voor dat deze hardware een tweede kans krijgt en geen onderdeel wordt van de schroothoop. Groen ondernemen wordt zo wel heel makkelijk! Ook de aanschafprijs is een stuk vriendelijker dan bij een nieuwe computer. De gemiddelde besparing is al snel bijna 50% ten opzichte van een nieuwe, en dat terwijl je geen concessies doet op de betrouwbaarheid en snelheid.

Garantie en geschiktheid

Omdat wij alleen refurbished hardware inkopen uit de HP Elite reeks én omdat wij geloven in onze refurbished computers en laptops leveren wij deze inclusief een jaar garantie op de hardware. Net als bij een nieuw werkstation. Je zou zeggen dat iedereen dan gebruik kan maken van een refurbished PC, maar er zijn wel zaken waar je even goed op moet letten. Ben je 3D tekenaar, programmeur of monteer je video’s? Dan is een refurbished PC vaak minder geschikt voor je werkzaamheden omdat je dan geen gebruik kan maken van de laatste instructiesets van de processor.

Nieuwsgierig?

Wil je weten of een refurbished PC ook geschikt zou zijn voor jouw werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via 010 – 246 92 40 of mail naar info@trivision.nl