Een tweede leven voor je ‘oude’ PC

Is je PC een jaar of drie oud en gebruik je hem voor Word, Excel, e-mail en wat internetverkeer? Dan kan je hem met een kleine investering nog best wat langer gebruiken. Maak een kloon van je harde schijf, zet die op een SSD-schijf en je computer is drie keer zo snel. En hij is meteen energiezuiniger, wat bij een laptop betekent dat je langer zonder stroomtoevoer kunt werken.

Harde schijf versus SSD-schijf

Een normale harde schijf kun je je voorstellen als een fysieke schijf die roteert en middels lees- en schrijfkoppen wordt gelezen en beschreven. Dat is niet alleen vrij kwetsbaar, het wachten op de schijf en het positioneren van de koppen kost ook relatief veel tijd. Hoe voller ‘de aanhanger’, hoe langer de wachttijden. In een SSD-schijf zitten geen bewegende delen. Mechanische fouten zijn vrijwel uitgesloten en gegevens worden altijd even snel gevonden.

Geen gedoe met installatie en configuratie

Doordat je je harde schijf kloont, verandert er niets aan je computer. Je krijgt je PC terug zoals hij was, alleen sneller. Schaf je een nieuwe PC aan, dan moet deze opnieuw worden ingericht, de juiste software moet weer worden geïnstalleerd, je instellingen moeten worden aangepast. Gedoe, waar niemand op zit te wachten. Ga je een SSD-schijf gebruiken, dan heb je daar allemaal geen last van. Het voorbereiden van het klonen duurt 10 minuten en het testen na afloop duurt 10 minuten. Het klonen zelf duurt, afhankelijk van de grootte van de oude harde schijf zo’n drie tot vier uur, maar daar hoeft niemand bij te blijven.

Nieuwsgierig?

Benieuwd of een SSD-schijf een oplossing is voor jouw trager wordende PC? Neem even vrijblijvend contact met ons op en we zoeken het voor je uit! Verdient jouw PC een tweede leven? Dan breng je hem een ochtendje bij ons onder en we regelen het voor je. Is je PC inmiddels echt verouderd? Dan hebben we misschien nog een mooie refurbished PC uit de HP Elite-serie op voorraad. Doordat er een SSD-schijf inzit net zo snel als een nieuwe, maar dan voor de helft van de prijs.