Bedrijfsgegevens verliezen is misschien wel de grootste nachtmerrie van iedere ondernemer. Veel bedrijven werken tegenwoordig in de Cloud, waarbij men ervan uitgaat dat dit standaard veilig is. Door een computervirus, ransomware, een (virtuele) servercrash, het per ongeluk verwijderen van bestanden of een hack is de kans toch groot dat er belangrijke gegevens verloren gaan. Ook in de Cloud!

Sluiten jullie ook morgen je deuren!?
Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de bedrijven de deuren kunnen sluiten als morgen alle data verdwenen is. Een goede back-up is een relatief simpele oplossing. Toch lezen we nog regelmatig in de krant dat bedrijven in onderhandeling moeten met criminelen om hun eigen data terug te kopen. Gelukkig hebben de criminelen een uitstekende helpdesk, die je precies kan aangeven hoeveel Bitcoins je op welke rekening moet overmaken… zodat je voor veel geld je eigen data kan terugkopen.

Denk vooraf na, en maak een plan!
Slimmer, simpeler én goedkoper is om zelf even goed na te denken over een strategie of een stappenplan bij ICT-calamiteiten. Wat kan je doen om ellende te voorkomen (lees ook: Heb jij al een goede databeschermingsstrategie?) en mocht er toch iets gebeuren… hoe snel kan je dan weer verder.

Één van de onderdelen van zo’n plan is ervoor te zorgen dat er een goed vangnet is als er iets gebeurt. Dat doe je door iedere nacht je belangrijke data te back-uppen naar een externe locatie. De data bewaren we daar online. Iedere nacht vullen we de data aan met de wijzigingen die overdag gedaan zijn zodat we altijd beschikken over de laatste versie… maar eventueel ook terug kunnen naar eerdere versies van bestanden.

Slim omgaan met je back-up?
Nieuwsgierig hoe wij je kunnen helpen met een strategie of een stappenplan bij ICT-Calamiteiten of heb je gewoon interesse in een goede back-up? Maak een afspraak voor een kop koffie én een goed advies via trivision.nl/koffie of bel met 010 246 92 40.