Het zat er al enige tijd aan te komen, maar vanaf 1 maart 2022 is het zover. Microsoft neemt afscheid van de bestaande licentiestructuur (Legacy) van Office 365 en Microsoft 365. In de plaats daarvan introduceren ze de ‘New Commerce Experience’ (NCE). Voor ons als ICT-partner en voor u als klant zullen er een aantal wijzigingen plaatsvinden.

Door slim licenties in te kopen en vast te zetten voor langere periode kunnen wij de wijzingen nog even voor ons uitschuiven en zal deze verandering voor onze klanten pas in het laatste kwartaal van 2022 in werking treden.

Uiteindelijk gaan wij met al onze klanten die gebruik maken van dergelijke licenties contact opnemen over de licentiestructuur en wat de beste keuze voor iedere organisatie is. In principe zijn er 3 keuzes; licenties met een looptijd van een maand, van een jaar en van drie jaar. Hieronder de voor- en nadelen.

Licenties met een looptijd van een maand; het voordeel van deze manier van gebruik van licenties is de flexibiliteit. Maandelijks kunnen we licenties afschalen als deze niet meer gebruikt worden. Het nadeel van deze licenties is dat deze 20% in prijs toenemen.

Licenties met een looptijd van een jaar; Deze blijven gelijk in prijs en u heeft de keuze tussen maandelijkse- of jaarlijkse facturatie. De licenties missen de flexibiliteit van maandelijks afschalen. De licentie is pas een jaar na het afsluiten opzegbaar. Hierbij is er een risico dat een medewerker halverwege de looptijd vertrekt en dat de licentie vrijkomt, maar niet beëindigd kan worden. Uiteraard is de vrijgekomen licentie wél inzetbaar voor een eventuele nieuwe collega.

Licenties met een looptijd van drie jaar; Deze licenties hebben geen financieel- of technisch voordeel ten opzichte van de licentie met een looptijd van een jaar, vandaar dat wij deze niet gaan aanbieden.

Mix-and-Match; het is mogelijk om maandelijkse- en jaarlijkse licenties tegelijk in één omgeving te gebruiken. Voor organisaties die veel fluctueren in het aantal werknemers is het interessant om beide modellen te combineren. Gebruik de voordeligere jaarlicenties voor de vaste werknemers en activeer de maandlicenties voor tijdelijke krachten!

Vragen?
Mochten er vragen zijn, neem dan contact met ons op via 010 – 246 92 40 of stuur een e-mail naar info@trivision.nl