Het succes van de cloud is enorm. Het is dan ook super gemakkelijk: je hebt altijd en overal je bestanden bij de hand op welk device je ook inlogt! Maar het gemak waarmee je documenten opslaat en deelt met andere medewerkers is ook een grote valkuil.

De risico’s van gratis tooling
Bij Trivision zijn we geen fan van gratis tools. Als iets gratis is, moet je je afvragen wie je belt als er problemen zijn en hoe het toch kan dat men geld verdient aan de opslag van jouw data. Qua veiligheid lopen gratis tools ook niet voorop. Zo slaan bekende cloud-sharing programma’s als OneDrive, Dropbox en GoogleDrive de bestanden op in een lokale map die met de server wordt gesynchroniseerd. Meestal is degene die de lokale map aanmaakt, automatisch de eigenaar van de data. Als die de map deelt en vervolgens het bedrijf verlaat, dan kun je als bedrijf de toegang tot de gegevens verliezen.

Help, een datalek!
Ook de kans op datalekken is altijd aanwezig. Als er een laptop of computer wordt gestolen waarop lokale mappen staan, is het een fluitje van een cent om toegang tot de inhoud ervan te krijgen. Dat kan heel vervelend zijn voor je bedrijf. Volgens de nieuwe privacyrichtlijnen van de GDPR is er dan sprake van een datalek dat gemeld moet worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Maar het kan nog erger. Wanneer het datalek ertoe leidt dat vertrouwelijke bedrijfsgegevens op straat komen te liggen, kun je een hoge boete opgelegd krijgen. Zo’n datalek kan heel schadelijk zijn voor je reputatie. Daarom is het belangrijk om de gegevensopslag in de Cloud goed te regelen.

Het geheim van Nomadesk
Nomadesk biedt een bijzonder veilig alternatief voor gegevensopslag in de cloud. Alle bestanden die je in Nomadesk plaatst, worden lokaal op de computer encrypted voordat ze over het internet gaan. Je gegevens worden ook versleuteld bewaard, zodat niemand ze kan lezen. Superveilig dus!

Superhandig en betrouwbaar
Verder is Nomadesk heel gemakkelijk in het gebruik. Omdat je de mappen een schijfletter kan geven is het net of je op een server in het netwerk werkt. Je kan bijvoorbeeld een Z:\ schijf inrichten en iedereen in je bedrijf daar rechten op geven. Je kunt dan heel simpel samen met je collega’s aan documenten werken via Windows verkenner of een webinterface.

Met Nomadesk hoef je bovendien nooit bang te zijn dat er gegevens verloren gaan. Bestanden die verwijderd worden, komen automatisch in de prullenbak waar ze 14 dagen bewaard worden.

Zoveel mogelijkheden in Nomadesk…

  • Je kunt er eenvoudig grote bestanden mee versturen. Dat is veiliger dan met een gratis tool als WeTransfer!
  • Je kunt ook personen zonder Nomadesk-account tijdelijk rechten geven om bestanden in een map te zetten of eruit te halen.
  • Als er een apparaat gestolen of verloren wordt, dan kunnen we een ‘remote wipe’ uitvoeren waarbij de versleutelde bestanden van het apparaat verwijderd worden.

Maar het meest unieke van Nomadesk is toch wel dat je er onbeperkt data mee kunt opslaan voor een vaste (lage) prijs per gebruiker per maand. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden of andere addertjes onder het gras.

Interesse?
Stuur een mailtje naar nomadesk@trivision.nl en we zetten supersnel een DEMO voor je op. Daarmee kun je 14 dagen onbeperkt rondkijken op Nomadesk. Helemaal gratis en nog veilig ook!