Net als op de meeste Microsoft producten geldt er ook een ondersteuningslevenscyclus op Office 2010 (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, etc). Voor Office 2010 is deze levenscyclus 10 jaar wat betekent dat op 13 oktober 2020 de ondersteuning van Microsoft komt te vervallen. Wat dit voor jouw organisatie betekent en welke mogelijkheden er zijn lees je in onze blog.

Wat betekent dat voor de organisatie?
Vanaf 13 oktober zullen de belangrijke functionele updates dus niet meer worden aangeboden in Microsoft Office 2010. Daarnaast vervalt de technische ondersteuning (via Microsoft) en als grootste gevaar zullen ontdekte beveiligingsproblemen niet meer worden gedicht. Het gebruik van Office 2010 wordt daarmee een risico voor organisaties. Een kwaadwillende zou bijvoorbeeld via Word of Excel 2010 een lek kunnen vinden waarmee bedrijfskritische data te stelen valt.

Ook zul je geen gebruik kunnen maken van de moderne functies die de huidige versie van Office wel heeft. Het is daarom slim om de verschillende opties die Microsoft aanbiedt onder de loep te nemen om te kijken wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is.

Wat zijn de mogelijkheden?
De eerste mogelijkheid die Microsoft biedt, is het aanschaffen van de laatste versie van Office, namelijk Office 2019. Deze Office-versie schaf je eenmalig voor één apparaat aan en kun je blijven gebruiken tot voor dit product de ondersteuning afloopt. Dit zal zijn op 14 oktober 2025.

De tweede optie die Microsoft biedt is het Microsoft 365 Office abonnement. Microsoft 365 is het Office pakket dat je gewend bent, maar dan aangeboden in abonnementsvorm vanuit de Microsoft cloud. Dit heeft een aantal voordelen. Op maandelijkse basis wordt Microsoft 365 automatisch geüpdatet met nieuwe functies en worden ook veiligheidsupdates doorgevoerd. Je beschikt dus altijd over de laatste, veiligste versie van de software. Daarbij mag je als gebruiker deze licentie maximaal op vijf verschillende apparaten installeren. Je kan dus Office installeren op je vaste computer, je laptop, je thuis-pc, een tablet en je telefoon.

Een ander voordeel van de abonnementsvorm is dat je maandelijks voor je bedrijf de licenties kan aanpassen. Komt er een collega bij, dan kan je makkelijk opschalen en ben je maandelijks iets duurder uit. Vertrekken er twee collega’s, dan is je volgende afrekening minder hoog. Heel flexibel dus.

Meer weten?
Wil je met ons sparren over welke mogelijkheid het best bij jou past? Neem dan contact op met ons via info@trivision.nl of bel naar 010-2469240.