Na een bewogen 2018 is het nieuwe jaar alweer aangebroken. Nu we wat zijn bekomen van de champagne en uitbuiken van de oliebollen is het een mooi moment voor wat reflectie. Wat heeft 2018 ons gebracht en wat zijn onze plannen voor het nieuwe jaar?

Informeren heeft zeker zin

We kunnen terugkijken op een jaar waarin we onze klanten goed op de hoogte hebben gehouden met onze blogs. Het was mooi om te zien hoeveel reacties we daarop kregen. Zo zagen we dat door de blog over hoe je veiliger kunt e-mailen met SPF, DKIM en DMARC veel klanten veiliger zijn gaan mailen. Informeren heeft dus nut en onze inspanningen worden gewaardeerd. Ook op onze blog over hoe je meer snelheid uit je PC kunt halen met een SSD-kaart werd veel gereageerd. We hebben daarna veel harddisks vervangen door SSD-kaarten. Dat scheelt mensen een hoop geld; in plaats van meteen een nieuwe PC kopen kun je nog twee of drie jaar vooruit. Dat is toch prettig.

Het nieuwe privacybeleid had wat voeten in aarde

Voor 25 mei kon je je mail niet openen of je werd overspoeld met mails over de AVG, ook wel bekend als de GDPR. Nu hoor je er vrij weinig meer van. Maar dat wil niet zeggen dat de niet meer aan het nieuwe privacybeleid moet voldoen. Er worden wel degelijk boetes uitgedeeld en bovendien: de hele ‘heisa’ heeft ook voor een stuk bewustwording gezorgd. Wij hebben in ieder geval zelf met het wetboek in de hand goed naar onze eigen organisatie gekeken en wat aanpassingen gedaan. Zo hebben we al onze harddisks beveiligd met BitLocker zodat ze goed beschermd zijn. Ook zijn al onze eigen systemen – van ons ticketsysteem tot TOM en bijvoorbeeld onze netwerkdocumentatie – inmiddels beschermd met two-factor-authenticatie. Soms levert het wat ergernis op, dat klopt. Zit ik met een klant in de demo-ruimte om iets te laten zien, blijkt dat mijn telefoon waarop de code wordt gegenereerd nog op mijn bureau ligt. Tsja… Maar veiligheid gaat toch voor alles!

Ons steentje bijdragen

Ook op de blog over de Giovanni van Bronckhorst Foundation werd enthousiast gereageerd. Met de projecten F.C. Gio en S.V. Gio helpen ze kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand via een onderwijs- en sportprogramma te bouwen aan hun zelfvertrouwen en toekomst. Ik vind het prachtig om daar met onze ICT een steentje aan bij te kunnen dragen.

De evenementenagenda ligt klaar

We hebben natuurlijk meer gedaan om onze klanten en relaties te informeren. Zo hebben we verschillende bijeenkomsten georganiseerd die goed werden bezocht en waar positief op werd gereageerd. De agenda voor 2019 ligt klaar. Zo vinden we het tijd om TOM voor te stellen aan iedereen. Hij is 2,5 jaar geleden geboren en nu één jaar aan het werk. Wij vinden dat hij er klaar voor is. Zo staan er meer evenementen op het programma, ook samen met onze telefonieburen van Libervoice. Dus: hou je mail in de gaten, want onze bijeenkomsten zijn niet alleen heel leerzaam, ze zijn vooral ook heel gezellig!

Nieuwe website en automatische incasso’s

En jawel… zoals je ziet bevindt je je op onze nieuwe website! We zijn benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. En op veler verzoek gaan we nu toch ook abonnementen via automatische incasso mogelijk maken. Gemak dient de mens. En natuurlijk gaan we ook in het nieuwe jaar gewoon verder met onze klanten ondersteunen op het gebied van ICT, storingen en mooie nieuwe projecten.

Een prachtig 2019 gewenst

Voor ons betekent automatisering om je heen kijken, zien wat er verandert en daarin op tijd meegaan. We willen zeker niet de eerste zijn die ergens in meelopen – daarmee riskeren we alleen maar kinderziektes – maar we willen ook zeker niet de laatste zijn. Daarmee gaan we gestaag door in het nieuwe jaar. Voor nu wensen wij iedereen een vreselijk mooi en een storingsvrij 2019.