De werkplek van nu ziet er heel anders uit dan die van twintig jaar geleden. Een vaste werkplek is tegenwoordig een luxe. Flexibiliteit is de norm. Ook heeft iedereen wel een eigen laptop, tablet en/of smartphone om zijn mail of agenda thuis te kunnen checken. Superhandig!

Beter online
Maar natuurlijk moeten al die apparaten wel de goede, actuele informatie hebben. Niets is zo vervelend dan mails of afspraken missen, omdat je op het “verkeerde” apparaat bent ingelogd. Met Office 365 is dat gelukkig voorgoed verleden tijd. Je hoeft geen specifieke computer meer te gebruiken of op het bedrijfsnetwerk in te loggen om je mail te checken of een vergadering in te plannen. Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding!

De vele voordelen van Office 365

  • Wil je als bedrijf Office 365 gaan gebruiken, dan is er geen uitgebreid implementatietraject nodig. Je sluit een abonnement af en kunt daarna meteen aan de slag.
  • Oude mails, afspraken en contactpersonen kunnen we veilig en snel migreren naar de nieuwe omgeving.
  • Alle medewerkers krijgen een eigen mailbox, agenda, contacten- en takenlijst. Daarnaast kunnen ze ook rechten krijgen om in andermans agenda te kijken of afspraken voor een ander in te plannen. Handig!
  • Eenmaal aan de slag met Office 365 zul je merken hoe handig het is om altijd en overal je actuele mails en afspraken op zak te hebben. Je kunt veel sneller reageren op mail, een vergadering inplannen of informatie delen. Dat geldt ook voor je collega’s. Al met al maakt Office 365 het samenwerken een stuk gemakkelijker.
  • Ook bestanden kunnen veilig online worden opgeslagen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een bedrijf kan er ook voor kiezen bestanden op een lokale schijf op te slaan. In dat geval moet je dus wel op het netwerk inloggen om erbij te kunnen.
  • Office 365 is een online dienst. Het beheer en onderhoud van je bedrijfsomgeving gebeurt op afstand. De IT afdeling van je bedrijf krijgt het dus een stuk rustiger. Patches en updates worden online doorgevoerd, zodat je bedrijf er geen werk aan heeft. De software wordt automatisch up-to-date gebracht: wel zo veilig.
  • Wordt er een laptop gestolen of gaat er een medewerker uit dienst, dan kunnen we het complete account op afstand verwijderen. Daarmee wordt het risico op datalekken een stuk minder. Zeker met de nieuwe privacywetgeving is dat een zorg minder. Als er vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen, kan dat een hoop ellende opleveren!

Al met al zijn er genoeg redenen om een overgang naar Office 365 te overwegen.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op! Als Microsoft partner vertellen we graag meer over de mogelijkheden van Office 365 voor jouw bedrijf.